- 1 kg burgonya felkockázva
- 2 db vöröshagyma apróra vágva
- 1 üveg lecsó
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 evőkanál sertés zsír
- 1 evőkanál csípős piros arany
- 10 dkg karikára vágott füstölt kolbász
- 1 csomag füstli ( esetleg debreceni 3-4 db)
- 1 evőkanál örült paprika
A szalonnát kis zsíron megpirítom, majd hozzá adom a hagymát.
Ha a hagyma megpárolódott, őrölt piros paprikával megszórom, majd hozzá adom a lecsót, a kolbászt, a füstlit, valamint a csípős piros aranyat.
Ha felforrt, bele teszem a burgonyát, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, hiszen még jön bele a nokedli.
Ha elkészült, ízlés szerinti mennyiségű nokedlit szaggatok bele.
Ecetes uborka salátával tálalom.
A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, karikázd fel, illetve zúzd össze. Egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, és pirítsd meg benne a hagymákat. Ezután mehet...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű1/2 l tejet felforraljuk,hozzákeverjük a 4 - 5 evőkanál búzadarát, folyamatosan kevergesd amíg jó sűrű lesz, kb. 10 perc. Hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összetörjük (átnyomjuk krumplinyomón). Amikor még kissé meleg, de nem forró, hozzáadjuk a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a karfiolt sós vízben megfőzzük, kis darabokra szedjük, és hozzákeverjük az apróra vágott sonkát és a fél tejfölt. A tejet a leveskockákkal együtt felforraljuk. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű