- 1 fej lila, vagy sima káposzta apróra szeletelve
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál egész kömény
- 1 dl víz
- 1 db nagy vöröshagyma apróra vágva
- 2 db közepes alma pucolva, szeletelve
A cukrot egy edényben felteszem, és aranybarnára karamellízálom.
Hozzá adom a szeletelt hagymát, majd az olajat, és a balzsamecetet is.
Kis párolás után, ráhalmozom a káposztát, a köményt, és megsózom. Amikor félkész, hozzá adom az almát, és készre párolom, közben,ha kell ízesítem.
Egy hosszúkás őzgerinc formájú sütőt kibélelek baconnel. A burgonyát megtisztítom, kockára vágom a lilahagymával együtt és kevés zsíron megdinsztelem. Amikor kész fűszerezem, sóva...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát, a cukkinit és a hagymát kislyukú reszelővel lereszeljük. (én konyhai mandolint használtam.) Összeforgatjuk a liszttel. A Totu krém extrát összekeverjük a tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabot felengedjük annyi vízzel/tejjel (én csak vízzel dolgozom, tökéletes), amennyit felvesz, hogy jó sűrű trutyivá ázzon 5 perc múlva. Ez szemmértékre 2 dl, úgyhogy ne méregesd,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzöm sós vízben a megpucolt krumplit.Kicsi olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát.A gázról levéve pirospaprikát adok a hagymához.A megfőtt krumplit leszűröm, összetöröm....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű