- 1 kg fagyasztott reszelt tök
- 0,5 kg tisztított félbevágott kelbimbó
- 1 evőkanál házi vegeta
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanálnyi morzsolt fagyasztott kapor
- 1 kávéskanál bors
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 evőkanál margarin
- 1 evőkanál étolaj
A hagymát a főző edényben a zsiradékon megpárolom, majd hozzá adom a levétől kicsavart kiolvasztott tököt, és a kelbimbót is.
A keverékre vegetát, és borsot szórok, majd hozzáadom a tejfölt, és készre párolom fedő alatt. Főzelék sűrűségűre főzöm liszt hozzáadása nélkül.
A felesborsót előző este beáztatatjuk./Hamarabb megfő másnap,és nem puffasszt annyira/ Másnap alaposan átmossuk,és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje Fűszerezzük.Puhára főzzük.A v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan mossuk meg a salátát, és nagyobb darabokra vágjuk össze. Egy edénybe tegyük bele az olajat és az apróra vágott fokhagymát, kicsit futtasuk meg, amíg az illatok kijönnek....
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA babot, hagymát, babérlevelet feltesszük főni. Miután megpuhult, berántjuk,fűszerezzük, a húst beledobjuk, újraforraljuk és a végén pedig ecetet rakunk bele ízlés szerint.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre dinszteljük. Az előzetesen (kb. 3-4 óra) vízbe áztatott, majd jól átmosott sárgaborsót a lábasunkba öntjük, és felengedjük anny...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű