1 kg marhahús (felsál)
1 tk só
1 kk bors
7 dkg liszt
2 ek olaj
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
2 darab babérlevél
12 szem egész bors
1 ek mustár
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg cukor
2 ek liszt (habaráshoz
)3 dl tejföl
A húst szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg lisztben, majd forró olajban süssük ki. Tegyük egy szalvétára, hogy az olajat felfogja.
A húsokat tegyük egy lábasba. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát tisztítsuk meg, szeleteljük fel. A szalonnát is vágjuk apróra. Tegyük rá a húsra, tegyünk rá babérlevelet, borsot, sót, mustárt. Öntsük fel egy liter vízzel, főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha elfő a víz, pótoljuk.
Ha a hús megpuhult, szedjük ki a léből. A levet szűrjük le, tegyük félre. A babérlevelet és az egész borsot szedjük ki, a zöldségeket turmixoljuk össze.
Egy kanál olajon karamellizáljuk meg a cukrot, és ha már barna, öntsük rá a zöldségpürét. Forraljunk egyet rajta, keverjük össze egy kanál liszttel, engedjük fel a zöldséglével, majd forraljuk össze.
A tejfölhöz adjunk egy evőkanál lisztet, keverjük össze, adjuk a mártáshoz. Ezt is forraljuk fel, majd tegyük bele vissza a húsokat.
A füstölt szalonnát vágd kis kockákra, s süsd ki. A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát; s ha már üveges, add hozzá a marhahúst is. Amikor a hús kifehéredett, szórd me...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA húst hosszabbra felcsíkozom. Zsíron lepirítom a vékonyra csíkozott szalonnát, majd kiszedem, a zsírjával együtt. Megdinsztelem az aprított hagymát és fokhagymát, utána borr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lábszárat leinazzuk, majd 2 X2 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát egy fazékban, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és a tv paprikát. Tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz