menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldbableves gazdagon


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 10 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
- 1 db füstölt nyúlja kis darabokra vágva
- 4 kis szelet lapocka kockázva
- 2 db sárgarépa, felkockázva
- 2 db zöldség felkockázva
- 1 db zeller felkockázva
- 1 csomag zöldbab
- 3 db krumpli felkockázva
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 evőkanál sertészsír

Elkészítés:


A kolozsvári szalonnát, a Nyúlját, és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom, majd felöntöm fél liter vízzel. Ha a nyúlja félig megfőtt, hozzáadom a sárgarépát, zöldséget és a zellert, valamint a felcsíkozott paprikát és paradicsomot. Fűszerezem házi vegetával, sóval, borssal, és felöntöm kb 2-3 liter vízzel. Ha a zöldség félpuhára főtt, hozzáadom a zöldbabot, és a burgonyát, majd fokhagymás rántással sűrítem, kis tejföllel tálalom

Kinek a kedvence ez a recept?


Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Korhelyleves
Korhelyleves

Az apró kockára vágott szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a káposztát, amit ha kell átmosunk, kicsit összevágjuk. Meghintjük paprikával, pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Rántott leves (azaz tojásleves tojás nélkül)
Rántott leves (azaz tojásleves tojás nélkül)

A zsíron megfuttatjuk az őrölt köményt, a fokhagymát majd a liszttel rántást készítünk. Kevés Parádi vizet öntünk rá, csak annyit, hogy jó sűrű legyen és habverővel simára keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Halászlé
Halászlé

Alaplé készítése: A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 1 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, belerakjuk az alaplének való halat...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Közepes
share
Lisztgombóc leves,,,most már Eta módra,,,:-)
Lisztgombóc leves,,,most már Eta módra,,,:-)

Egy fazékba kockákra metélek 1 kis fej voroshagymát amit kis olajon vagy zsíron karikákra metélt zöldségekkel kicsit át sütök. Rakok rá egy kis piros paprikát, darált borsot s fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk