50 dkg zöldbab / mirelit /
1 hagyma 1-2 gerezd fokhagyma
1 erőleves kocka
1 tejföl
2-3 tk. liszt
1 tk. ecet
pirospaprika
só,bors
A zöldbabot feltesszük főni sós vízben és az erőleves kockával.Beletesszük az egész hagymát és fokhagymát is.
Közben elkészítjük a habarást: a tejfölbe tesszük a lisztet, ecetet, pirospaprikát, borsot.
Csomómentesre keverjük.
Ha megfőtt a bab, a levéből a tejfölös masszába merünk és elkeverjük /hőkiegyenlítés /, majd beleöntjük a zöldbabba, behabarjuk.
Összefőzzük egy kicsit, ha kell utána ízesítünk.
Én tükörtojással szeretem.
Főzelék elkészítése: Olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Míg pirul a hagyma, egész kis darabokra felkockázzuk a karalábét, majd a krumplit. Először a karalábé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. Leöntjük róla a vizet és hideg sós vízbe feltesszük főni. Ha megpuhult a bab, akkor készítünk egy világos fokhagymás rántást. Berántjuk vele a főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, add hozzá a reszelt gyömbért, illetve a zúzott fokhagymát és forgasd bele a kisebb rózsákra szedett karfiolt, majd a fűszereket. Í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz