Tészta: 45 dkg liszt,
15 dkg cukor,
1 kk szódabikarbóna,
3 ek margarin,
4 ek méz,
1 db tojás,
4 ek tej,
Krém: 0,5 l tej,
10 dkg búzadara,
25 dkg margarin,
20 dkg cukor,
2 cs van cukor,
1 db tojássárgája,
20 dkg sárgabarack lekvár,
Tészta: A hozzávalókból nyújtható tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, és tepsi hátán gyorsan megsütjük.
Töltelék: A tejet felforraljuk és lassan beleöntjük a grízt. Ha megfőtt és kihült hozzáadjuk a cukorral, van cukorral, tojással és margarinnal habosra kevert masszát.
Elkészítés: A tölteléket ketté osztjuk.
Az első lapra rákenjük a fele krémet, rá a második lap, és erre jön a lekvár, utána a harmadik lap, erre jön a másikfele krém, utána a negyedik lap. Erre jön a csoki.
A tojasokat habosra kikavarni a cukorral,hozzaadni az olajat,es a sutoporral elkevert lisztet Ha tul suru lenne a massza,lehet keves tejjel higitani... Kefele osztani,az egyik f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom,és fóliába csomagolva a hűtőbe teszem 20 percre. Addig a túrót összetöröm,összekeverem a tojássárgákkal,van. aromával,és az édesítővel. Fi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 3 kk fahéjat, elkeverjük. Papírral kibélelt tepsiben elterí...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes„A pudingszerű angol krém (Crème anglaise, Zuppa Inglese, Eierrahm) a cukor, tojássárgája és tej hígabb keveréke, amelyben a tojássárgája fehérjéinek koagulációja sűríti be a te...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz