10 dkg liszt, 10 dkg cukor (barna), 12 dkg vaj, 1 teáskanál sütőpor, 4 egész tojás, 2,5 dl tejföl (tejszín is lehet), 1-2 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja
A cukrot, a tojásokat, a vajat és a vaníliaesszenciát keverjük habosra. Forgassuk bele a tejfölt, szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, végül a citromhéjat. Keverjük simára, és az így kapott tésztát süssük meg a gofrisütőben 5-6 perc alatt.
- A kész gofrit mindig tegyük sütőrácsra, soha ne rakjuk egymásra, hogy a gőz szabadon tudjon távozni. Ha egymásra rakjuk, akkor a gofri elveszti ropogósságát, vizes, gumiszerű lesz.
A krumplit megpucolom , kockákra vágom és megfőzöm. Leöntöm róla a vizet. Teljesenhagyom hűlni, majd krumplitörőn áttöröm. Beleteszem a sót, a tojást, majd folyamatosan adagolva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük . A túrót egy tálba rakjuk, kicsit összetörjük,de nem kell pépesre, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbonát belekeverjük a j...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta: A hozzávalókat összegyúrjuk. Diós töltelék: A tojásfehérjét habosra verjük. A tojáshabot és a többi hozzávalót összekeverjük. Kókuszos töltelék: A tojásfehérjét habosr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk (egy csipet sót is szoktam beletenni) . A sárgájával összekeverjük a többi alapanyagot, majd óvatosan hozzáforgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű