Fekete bodzás házi joghurt:
Amennyiben a miénkhez hasonló fekete bodzás joghurtot - mivel most virágzik a fekete bodza, gondoltuk kipróbáljuk - szeretnél készíteni, akkor folyamat annyiban különbözik, hogy amikor a tej felforrt, akkor egy műanyag szűrőbe tegyünk 8-10 fekete bodza virágernyőt (valószínűleg egyszerre nem fér bele, ez esetben több fázisban is lehet), majd merítsük a forró tejbe, várjunk 1-2 percet, majd egy kanállal jól nyomkodjuk ki a virágokat. Ha egyszerre is belefért, akkor hagyhatjuk még egy kicsit pihenni, de ne túl sokáig, majd vegyük ki a virágokat. A tejet ezután melegítsük vissza legfeljebb 80 fokosra, hogyha az esetlegesen a virágokról bekerült káros mikroorganizmusokat is elpusztuljanak. Innentől a folyamat a fentiekkel megegyezik. Megjegyezném, hogy nagyon finom a fekete bodzás joghurt. Egyik kedves munkatársam mesélte, hogy valamikor ilyet még kapni is lehetett a boltokban, de már megszűnt. Az egyik gyártónak ugyan van bodza ízt is tartalmazó kefirje, de az nem ugyanaz, mint a bodzás házi joghurt. :-)
fentebb
1. Egy mini kuglófforma mélyedéseit kivajazom, és kakaóporral megszórom (mintha kilisztezném, csak épp kakaóval). A sütőt 175 fokra (légkeverésest 155-re) előmelegítem. 2. A di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított gyümölcsöket kb. 2 liter vízbe tesszük a fahéjjal. Felforraljuk. A pudingport a tejszínnel kikeverjük csomómentesre, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez ö...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a kelesztő táljába mérjük a többi h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az epret alaposan megmossuk, egyet félreteszünk, a többit megpucoljuk, félbevágjuk. Három szemet megint félreteszünk, a többit betesszük a botmixer edényébe. Hozzáadjuk a vaníli...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű