menu

Családireceptkönyv.hu

Diós-kakaós mini kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(5 db)

75 g darált dió

120 g liszt

1/2 tk só

100 g porcukor

35 g holland kakaó + a formához

140 g puha vaj

100 g cukor

75 g nádcukor

2 db egész tojás és 2 db sárgája

60 ml olaj (pl. napraforgó, olíva)

Elkészítés:


1. Egy mini kuglófforma mélyedéseit kivajazom, és kakaóporral megszórom (mintha kilisztezném, csak épp kakaóval). A sütőt 175 fokra (légkeverésest 155-re) előmelegítem.

2. A diót elkeverem a liszttel és a sóval, a porcukrot pedig a kakaóval szitálom át.

3. A vajat keverőgépbe teszem, és alaposan kikeverem a kétféle cukorral. Hozzáadom a tojásokat, és épp csak elkeverem. Így teszek az olajjal is. Most jöhet a cukros kakaó is.

4. Kiveszem a tálat a gépből, és egy spatulával eldolgozom benne a maradék diós hozzávalókat.

5. A forma mélyedéseibe adagolom a masszát, kb. 2/3-ad részig ér mindenhol. 35 perc alatt megsütöm, de azért az ujjammal óvatosan ellenőrzöm, hogy pont annyira lehet-e puha a belseje, amennyire én azt szeretném. A sütőből kivéve is fog még sülni a közepe magában egy kicsit. Mindenesetre a tűpróba itt most nem igazán használható.

6. Hagyom a formában teljesen kihűlni, és csak ezután fordítom ki belőle.

Próbáld meg úgy megsütni, hogy a közepe olvadós maradjon! Aztán, amikor valaki beleharap, és már éppen szólni akarna neked, hogy "hé, ennek nyers maradt a közepe!", akkor inkább nem szól egy szót sem, csak eszi tovább, mert rájön, hogy ennél jobb nem is lehetne.

Nem állítom, hogy könnyű eltalálni ezt a pont jó állapotot, de nagyot veszíteni nem tudsz rajta, maximum rendesen átsül az egész, és lesz egy elég jó diós-kakaós kuglófod. Azt azért még inspirációként mindenképpen elmondom, hogy ha mégis sikerül a kísérlet, és olvadós marad a közepe, az majdnem olyan lesz, mintha diós Nutellával töltötted volna meg. Pedig nem is. Ígérem, ez a mi kis titkunk marad örökre.


http://edesem.blog.hu/2015/02/26/olvadj_dios-kakaos_mini_kuglof

Diós-kakaós mini kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vörösboros tejszínes eperkrémleves
Vörösboros tejszínes eperkrémleves

Az epret alaposan megmossuk, lecsumázzuk, és kétszer annyi vízzel, mint amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot, fűszerezzük, puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bécsi Sacher-torta!
Bécsi Sacher-torta!

A tojások sárgáját, a vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan keverve hozzáadunk 14 dkg olvasztott, lehűtött csokoládét. A tojások fehérjét a többi cukorra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Királyi sütemény
Királyi sütemény

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Körtekrémleves
Körtekrémleves

◾️A körtét meghámozzuk és egy lábasba kockázzuk. ◾️Annyi vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje. ◾️Hozzáadjuk a fűszereket és a mézet meg a citromlevet. ◾️Ha megpuhult leturmix...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk