Tészta:
250 g teljes kiőrlésű keksz, vagy zabkeksz darálva
100 g sótlan pörkölt mogyoró darálva
100 g vaj (90 g a tésztához +10 g a tortaforma kikenéséhez)
Krém:
500 g mascarpone
1 tasak habfixáló por
100 g fehér csokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. lépés: Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát alaposan kikenünk 10 g vajjal.
2. lépés: Megolvasztjuk a 90 g vajat
3. lépés: A darált kekszhez és mogyoróhoz keverjük az olvasztott vajat, masszává gyúrjuk
4. lépés: A tortaforma aljába simítjuk – lapítjuk a tésztamasszát
5. lépés: A mascarponét és a habfixáló port összekeverjük egy nagyobb tálban
6. lépés: A fehér csokit egészben mikróban 10-20 mp alatt felforrósítjuk (nem kell teljesen folyékonyra, csak lágyra olvasztani)
7. lépés: Elektromos habverővel azonnal a masrcarponés krémhez keverjük. Alaposan habbá verjük
8. lépés: Az előkészített tésztára simítjuk a fehér krémünket, és hűtőszekrényben letakarva 1 éjszakán át pihentetjük
9. lépés: Csokiöntettel és csokiforgáccsal díszítjük
A liszt kivételével mindent egy zománcos tálba rakunk. Ezt 5 percig melegítjük gőz felett úgy, hogy szétolvadjon. Állandóan keverjük fakanállal. Ha a massza szétolvadt 25 dkg liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat és a langyos tejjel felfuttatott élesztőt. Kemény tésztát gyúrunk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztát pihente...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból 6 tojásos gluténmentes piskótát sütünk, úgy, hogy a 6 tojást szétválasztjuk, a sárgáját a 6 evőkanál kristálycukorral habosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük és sűrű krémmé főzzük. A margarint 5 kanál porcukorra és a van. cukrokkal habosra keverjük és a még langyos krémmel (így sokkal si...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű