menu

Családireceptkönyv.hu

Egg custard tarts


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


For the sweet pastry
165g/5¾oz plain flour, plus extra for dusting
25g/1oz ground almonds
120g/4¼oz chilled unsalted butter, cubed
55g/2oz caster sugar
1 free-range egg
For the custard filling
700ml/1¼ pint full-fat milk
7 free-range egg yolks
90g/3¼oz caster sugar
freshly ground nutmeg

Elkészítés:


Method
1. To make the pastry, stir the flour and ground almonds together in a large bowl, then add the butter and rub in with your fingertips until the mixture resembles breadcrumbs(zsemlemorzsára hasonlít). Stir in the sugar.
2. Break in the egg and work it into the mixture with your fingers, bringing it together to form a soft dough.
3. Tip the dough onto a lightly floured work surface and shape it into a ball. Flatten with your fingers to a disc and wrap in cling film. Leave to chill in the fridge for 30 minutes.
Jobban össze kell gyúrni, mint a vajas tésztákat általában, mert a töltelék folyós.
4. Preheat the oven to 200C/400F/Gas 6.
5. Roll out the sweet pastry on a lightly floured work surface.
6. Using an 11cm/4½in fluted cutter, cut out twelve discs and line the muffin tray moulds with the pastry circle. The pastry should overlap the top of the moulds by a few millimetres, so that you can crimp the edges if you wish.
7. For the custard filling, warm the milk in a saucepan (sepernyőben), and beat the egg yolks and sugar together in a separate bowl until pale and creamy. – tojás sárgáját és cukrot habosra kell keverni.
8. Pour the milk onto the egg yolk mixture and stir well, creating little bubbles.
9. Transfer the custard mixture into a pouring jug with a lip (kiöntő kancsó ajakkal), then fill each of the tart cases.
10. Sprinkle a small pinch of ground nutmeg into the middle of each tart.
11. Bake the tarts in the oven for about 25 minutes - you may need to turn the temperature down to 180C/350F/Gas 4 for the final 10 minutes. You are looking for a very slight dome on the custard, indicating that it is baked. If the custard domes too much this indicates that you have over-cooked the custard, it will have boiled, and will sink back down leaving a big dip. If this does happen you can help rescue it by removing the tarts from the oven immediately and placing the tin in cold water on a cold surface.
12. Cool in the tin for 30 minutes and then carefully remove from the moulds. The base of the tarts should be perfectly baked through, without having over-cooked the custard filling.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.bbc.co.uk/food/recipes/egg_custard_tarts_15352

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Lekváros csigák
Lekváros csigák

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat, a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. Cipóvá formázzuk, frissen tartó fóliá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Csokibomba liszt nélkül
Csokibomba liszt nélkül

1. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve addig melegítjük, míg a cukor teljesen meg nem olvad. Ekkor beletördeljük az étcsokoládét és azt is...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Banános Kakaós szelet
Banános Kakaós szelet

1. A lisztet, kakaóport, sütőport, sót összekeverjük. 2. A tojások fehérjét az édesítő felével felverjük. 3. A sárgájához adjuk az édesítőt és habosra keverjük,a tejet végül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés tekercs
Gesztenyés tekercs

A töltelék hozzávalóit kikeverjük. A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk