menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kakaós lapokhoz
200 g darált háztartási keksz
100 g vaj
100 g porcukor
20 g kakaópor
2 evőkanál rum
80 ml tej

A töltelékhez
250 g gesztenyepüré
50 g porcukor
50 g darált háztartási keksz
50 g vaj
1 evőkanál rum

A tetejére
50 g étcsokoládé
1 teáskanál olaj

Elkészítés:


A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést.
Megkenjük őket a gesztenyés krémmel és bejgliszerűen felcsavarjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket.
Ha a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható.

Gesztenyés tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Máglyarakás
Máglyarakás

A zsemléket előző nap felszeleteljük kb 1 cm-es szeletekre és hagyjuk megszikkadni. Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeljük és a margarinon cukorral és fahéjjal ízesítve megpá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Puncs szelet
Puncs szelet

A lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karamellás szelet grillázzsal
Karamellás szelet grillázzsal

Elkészítés: A tésztához a liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a margarint, és az ujjbegyünkkel morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és a kaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Almafelfújt
Almafelfújt

A sütőt előmelegítettem 180 °C-ra. Az almákat meghámoztam, magházukat kivágtam és robotgépben pürésítettem. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét felvertem és félretettem, a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk