Tészta: 2 db tojás
15 dkg cukor
5 dkg margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál tej
3 evőkanál méz
60 dkg liszt
Krém: 30 dkg margarin
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
6 evőkanál búzadara
- sárgabarack lekvár-
A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) vízgőz felett összefőzzük Kb. 10 perc.. A tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, 4 részre osztjuk, és közepes méretű tepsi hátán sütjük.
A tejből és a búzadarából sűrű krémet főzünk. A margarint a cukorral és a ás a vaníliával habosra keverjük, és a kihűlt krémhez adjuk, szépen egybedolgozzuk.
Egy tésztalapot tepsibe teszünk, és rákenjük a krém felét-
A második tésztalapot baracklekvárral kenjük-
A harmadik lapra a krém másik felét kenjük-
A negyedi tésztalapot ráhelyezzük.
Pihentetni kell legalább fél napot, hogy a tészta megpuhuljon.
A datolyát magozd ki, öntsd fel forró vízzel, hagyd állni 5 percet, majd botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a darált diót, a kókuszreszeléket és a kókuszlisztet, keverd el alaposan....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, porcukorral és a kakaóval. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forró ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy közepes tepsi alját megolajozzuk (szórhatunk rá zsemlemorzsát). 2. Az almákat meghámozzuk, és vékony szeletekre vágva kibéleljük vele a tepsi alját. 3. A maradék hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű