Répatorta
Hozzávalók: 4 db tojás, 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 10 dkg mandula, 1 vaniíiás cukor, 1/2 sütőpor, 1 kanál méz, 40 dkg sárgarépa, mazsola, csipet só.
Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral habosra verjük, beletesszük a mézet, a sütőport, a mazsolát, a sót, és jól összekeverjük.
A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, ás hozzáadjuk a masszához, majd a lisztet, és a nagyon vékonyra szeletelt sárgarépát.
Kerek tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a vajat és az élesztős tejet. Alaposan összedagasztjuk, majd let...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA porcukrot, a zsírt, a tojássárgáját 2 dl tejjel fél óráig keverjük, majd hideg helyen 1 órán át pihentetjük. Ezután összegyúrjuk a sütőporos liszttel, majd sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk, annyi lekvárral amennyit felvesz a dió és a keksz. És jól formázható lesz. Golyókat formálunk belőlük. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, pár c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű