12 db.Hochland szeletelt saj
10 dkg reszelt sajt(Trapista
10 dkg sajtkrém,10 dkg vaj
9 szelet gépsonka
5 tojás
1 kiskanál mustár
só
fehérbors
petrezselyem levél
Vizet forralok egy edényben a sajtnak, és közben felteszem a tojásokat is főni. A sajtot bele teszem egy vastag nejlon tasakba. Ha a víz forr. beleeresztem a vízbe, úgy, hogy a zacskó teteje kívül maradjon az edényen, azaz ne folyjon bele a víz. Lezárom a lángot alatta, kb 20 perc alatt megolvad az egész.
A megfőtt tojásfehérjét felapróztam, összekevertem a sajtkrémmel, a petrezselyemmel , sóval, borssal ízesítettem, majd rákentem a sajtra és befedtem a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját kikavartam a vajjal , a kiskanál mustárral , sóval, majd a sonkára kentem. Szorosan feltekertem , fóliába csomagoltam és lehűtöttem. Éles késsel szeleteltem.
Az uborkát meghámozzuk, karikára vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. A fokhagymát összetörve a tejfölhöz adjuk, a borecettel habosra kavarjuk. Az uborkát kinyomkod...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA zöldbabokat megmossuk, megpucoljuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, terítsük szét. Meglocsoljuk olívaolajjal, amibe jól bele is forgatjuk.Sózzuk, borsozzuk és megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkockázzuk,szeleteljük a hozzávalókat. Összekeverjük az öntettel. 2 óra hűtés
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát legyaluljuk. Megsózzuk. A paprikát és hagymát is hozzászeleteljük. Elkészítjük az ecetes levet. Kb. 3-4 dl lé szükséges ennyi uborkához. Ízlés szerinti cukrot, sót és e...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű