3 nagy kápiapaprika
15 dkg friss tehéntúró
2 ek olívaolaj
só
frissen őrölt bors
Sütőpapírral bélelt tepsin 30 perc alatt egészben megsütöttem a paprikát. Amint kihűlt, héját lehúztam, villával összetörtem és hozzákevertem a túrót. Kapott egy nagyobb löttyintés olívaolajat, sót, jó sok frissen őrölt borsot. Hűtőben pihentettem, míg összeértek az ízek, és kisült az olajbogyós kenyér. Isteni keleties íze van, érdemes kipróbálni némi chilivel és római köménnyel is.
http://gasztro.rubineszter.com/2010/11/sultpaprika-korozott.html
A galuskához 500 g finomliszt 1 csapott evőkanál só 2 tojás 350-400 ml víz 2-3 evőkanál olaj
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra daraboljuk a vöröshagymát, a sonkát és a csirkemellet. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát majd hozzá adjuk a sonkát amit szintén megpirítunk. Ezután a csirkét is fehér...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűVízgőzhöz előkészítünk egy lábast, vizet engedünk bele, és egy tálat teszünk fölé. Rögtön, még hidegen beletesszük a tojássárgákat a hideg víz fölött, hozzáöntjük az összes vizet,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz érett, kemény padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, étolajban megsütjük. A sárgarépát, az édes paprikát és a vöröshagymát megmossuk, megtisztítjuk, felszeletelj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű