menu

Családireceptkönyv.hu

Teljes kiörlésű recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


550 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
napraforgómag és szezámmag
1 mk nádcukor
2 dkg élesztő
1 tk só
330 ml víz
- See more at: http://szilviizvilag.hu/teljes-kiorlesu-kenyer/#sthash.MTZdK2p7.dpuf

Elkészítés:


A cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
A szobahőmérsékletű liszteket a kenyérsütő tartályába mérjük, hozzáadjuk a sót és a napraforgómagot.
A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a liszthez és elindítjuk a sütő alapprogramját.
Pár perc után ellenőrizzük, hogy elegendő volt-e a folyadék. Lágyabb, de nem ragacsos tésztát kell kapjunk. Ha nem, adjunk még hozzá egy kevés folyadékot.
Adjunk a kenyér tésztájához 1 maréknyi napraforgómagot.
Hagyjuk, hogy a gép megdagassza a tésztát és hogy a tészta megkeljen.
Kb. 50-60 perc után kivesszük a tésztát, a gépet kikapcsoljuk, kissé kilisztezett deszkán átgyúrjuk, majd cipót formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (a sütőpapírt többször is fel lehet használni, ezért majd tegyük el a következő alkalomra).
Bevagdossuk a kenyér, majd a letakart tésztát 20-25 percig tovább kelesztjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
A kenyeret megkenjük egy kis vízzel, majd megszórjuk a szezámmaggal, majd 40-45 perc alatt ropogósra sütjük.
Az elkészült teljes kiőrlésű kenyeret rácson hagyjuk kihűlni, hogy ne nedvesedjen át az alja.
- See more at: http://szilviizvilag.hu/teljes-kiorlesu-kenyer/#sthash.MTZdK2p7.dpuf

Ha nincs kenyérsütőgéped, kézzel is meggyúrhatod a kenyeret. Dolgozd ki a kenyér tésztáját, majd keleszd nem huzatos, kellemes hőmérsékletű helyen, míg a tészta duplájára nem nő (kb. 50-60 perc). Ezután gyúrd át még egyszer, majd formázz belőle cipót. A több lépést a fenti recept alapján végezd el! - See more at: http://szilviizvilag.hu/teljes-kiorlesu-kenyer/#sthash.MTZdK2p7.dpuf

Trükkök, tippek, praktikák:


http://szilviizvilag.hu/teljes-kiorlesu-kenyer/

Teljes kiörlésű recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anni
Kakaós csiga
Kakaós csiga

-A túrót és a cukrot géppel jól elkeverjük. -Ezután lassan hozzákeverjük az előre kimért olajat és tejet. -A lisztbe belekeverjük a sót és sütőport, majd ezt a keveréket beleszit...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS STANGLI *
SAJTOS STANGLI *

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza /Vali hagyományos
Pizza /Vali hagyományos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hot-dog kifli bögrésen
Hot-dog kifli bögrésen

1. A hozzávalókat sima, egyenletes tésztává gyúrjuk, vagy kenyérsütő üstjébe tesszük dagasztó programra, melyet kikapcsolunk mikor már sima a tészta. Kb. húsz perc, nem kell hagyni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk