menu

Családireceptkönyv.hu

Zellerkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 1 nagy fej zellergumó
• 5 dkg vaj
• 3 szál újhagyma
• 2 dl főzőtejszín
• 1 liter húsleves - kockából is jó
• só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, karikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat, és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót tisztítsd meg, vágd közel egyforma méretű, apró kockákra, add a hagymás-vajas keverékhez, sózd és borsozd, majd öntsd fel a húslevessel.
Közepes lángon addig főzd, amíg a zellerdarabokat már könnyen szét tudod nyomni egy villával. Ha elérték ezt az állapotot, botmixerrel turmixold péppé az egészet, majd add hozzá a tejszínt. Kevergesd egy-két percig, majd zárd el a gázt, és már tálalhatod is a levest.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.femina.hu/recept/izletes_zellerkremleves

Fokhagymás pirítóskockákkal, jól megpirított baconszeletekkel vagy valamilyen keményebb sajt darabkáival igazán ízletes.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgaborsó leves
Sárgaborsó leves

Olajon megpirítom a bacont és a zöldségeket. Hozzáadom a sárgaborsót, kevergetem. Közben megszórom liszttel és paprikával, ízesítem sóval, borssal, fokhagymával. Felöntöm vízzel, v...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pudingos meggyleves (Zé)
Pudingos meggyleves (Zé)

A pudingport egy kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett kissé besűrítjük. Egyet forralunk rajta, és akár azon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombakrémleves
Gombakrémleves

A gombát felszeletelem, a hagymát apróra vágom és az olajon megpárolom. Rádobom a szeletelt gombát, fűszerezem és kevés vizet hozzáadva készre párolom. Kiveszek a sűrűjéből egy k...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Póréhagyma-krémleves
Póréhagyma-krémleves

A póréhagymát és a zellert karikára vágjuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a póréhagymát, és 2-3 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk