3-4 fej vöröshagyma,
1 kiló csirkehús
pirospaprika
só, bors, őrölt kömény,
étolaj,
egy zöldpaprika és egy paradicsom (vagy két-három evőkanál lecsó)
1,5-2 dl tejföl.
Két evőkanál olajon átkeverjük a földarabolt hagymát, megszórjuk fél kávéskanál őrölt köménnyel, pár csipet őrölt borssal, hozzáadjuk a csirkét, körbepirítjuk, aztán megszórjuk pirospaprikával, rögtön felöntjük fél bögre vízzel. Beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, és az elpárolgó vizet folyamatosan pótolva puhára pároljuk. (Nem szabad túl sok lének lennie rajta, éppen csak annyi vizet öntsünk rá, hogy oda ne égjen, de ne főjön bő vízben az étel!) Amikor a hús már majdnem puha, belekeverjük a tejfölt, és még 10-15 percig főzzük.
Rizzsel, nokedlivel vagy tésztával tálaljuk, de egy szelet friss kenyérrel is nagyon finom.
Érdemes még előző este nekilátnia műveletnek. Ami azt jelenti, hogy a tejbe belereszeljük a fokhagyma gerezdeket, és ezzel a keverékkel nyakon öntjük a darabokra vágott csirkét. (l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét kifilézem, majd megtörlöm őket. Fogok egy tálat, amiben összekeverem az olajat, a mustárt és a mézet, valamint a fűszereket (csilit csak módjával). Beleforgatom a húst,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemelleket szeletekre vágjuk megszórjuk a fűszerkeverékkel, oregánóval és lefedve betesszük a hűtőbe egy éjszakára. Reggel egy jénai edényt és a húsokat is vastagon megkene...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemelleket csíkokra vágjuk és bepácoljuk a fehérborba, borsba és cukorba. A borból nem kell sokat csak épp hogy legyen rajta. Ezt kb. 1 órát hagyjuk állni. Tészta: sűrű pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű