A tésztához
300 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál só
50 ml étolaj
120 ml víz
A töltelékhez
2 evőkanál tejföl (20%-os)
100 g sajt - trappista (reszelt)
2 evőkanál sonka (szeletelt)
1 evőkanál szalonna, bacon (nyers)
1 db TV paprika
1 púpozott evőkanál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből.
A széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk.
Egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4 perc.
Tejhez adjuk, a cukrot elkeverjük benne, hozzámorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, csipet sót, felfuttatott...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűV miske zmiešame teplé mlieko s cukrom a rozdrobeným droždím. Počkáme, kým vyjde kvások a potom pridáme obe múky, soľ, olej a nakoniec aj žĺtky. Vareškou premiešame hmotu,a by sa p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Liszthez hozzáadjuk a cukrot, sót, rámorzsoljuk az élesztőt, majd mehet rá a puha vaj és a langyos tej. Összegyúrjuk -» ha lágy lenne a tészta, adjunk hozzá még egy 2- A mun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük, még forrón áttörjük és kihűtjük. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd ha felfutott a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. Letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű