50 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált dió
20 dkg cukor
3 evőkanál olvasztott méz
4 egész tojás
10 dkg margarin
A krém hozzávalói:
20 deka darált dió
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 dkg liszt
6 dl tej
ízlés szerint rum
A tetejére:
olvasztott csokoládé
marcipán virágok
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 4 lapot sodrok belőle és egyenként kisütöm. A krémhez a tejet a liszttel, állandó keverés mellett besűrítem. A margarinból és a porcukorból vajkrémet készítek. Amikor a tejes pép kihűlt az egészet összekeverem a dióval, rummal és a vajas krémmel. A lapokat egyenként megtöltöm ezzel a finom krémmel. A tetejére olvasztott csokoládé kerül, amit marcipánvirágokkal díszítek
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Kenj ki vajjal vagy kókuszzsírral egy tepsit, és tegyél bele sütőpapírt, úgy, hogy a papír túllógjon a serpenyő szélein. 2. Olvaszd fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElektromos habverövel felverjük a tojást a sóval lassan hozzáadjuk a forro vizet,majd a kefirt közben továb habositjuk Össze keverjük a lisztel és a többi hozzávalókat is hozzáa...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: KönnyűAz alma hejat levagtam, es nagylyukú reszelon lereszeltem. A lereszelt almát kicsavarni nem szükséges. A tojasokat a cukorral es soval habosra kevertem. A lisztet osszekevertem...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűAlmás pite 50 dkg finomliszt 1 tojás 10 dkg porcukor 15 dkg margarin 8 dkg zsír 1 dl tej 2 dkg élesztő 1/2 teáskanál szódabikarbóna 1-2 evőkanál tejföl töltelék: 1-1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű