50 dkg finomliszt
12 dkg vaj /vagy margarin/
14 dkg krémsajt /nekem most egy doboz háromszög sajt/
2 dl tejföl
3 csapott teáskanál só
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 sütőpor
a tetejére:
1 tojás
kb. 3 dkg reszelt füstölt sajt
szezám- és köménymag
A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajtot.
Egy pizza vágóval hosszúkás rudakra vágtam. A felét szezámmaggal, a másik felét köménymaggal szórtam meg. Pogácsákat is szaggathatunk belőle, de ez a pizza vágós módszer egyrészt gyorsabb, másrészt pedig nincs hulladék.
Sütőpapírral bélelt tepsire raktam, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.
A száraz és nedves hozzávalókat összekevertem, majd a kettőt összegyúrtam. Hagytam pihenni 20 percig, majd lisztezett szilikon lapon lazán átgyúrtam. Majd 1 cm vastag 24 x 26 cm-es...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűÖsszeállítom a kelt tésztát és hagyom pihenni. A töltelék hozzávalóit összeaprítom. Ha megkelt a tészta, kinyújtom, megkenem tejföllel és megszórom a többi hozzávalóval. Feltekerem...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tejet meglengyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a t...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű