Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók a raguhoz:
50 dkg darált hús
2 fej hagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
Só
Bors
A palacsintához:
3 db tojás
30 dkg zabpehelyliszt
2 dl tej
Ásványvíz
Só
Bors
A tetejére:
Petrezselyem
Tejföl
A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a húst, és erős tűzön megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, paradicsomot, kevés vízzel, és lassú tűzön megfőzzük. A palacsintához a tojásokat krémesre keverjük, hozzáadjuk a, lisztet, tejet, olajat és az ásványvizet. Sózzuk, borsozzuk. A szokásosnál kicsit sűrűbb masszánk lesz. Kisütjük a palacsintákat. A ragut két kanál tejföllel simára keverjük, és megtöltjük vele a palacsintákat, összehajtjuk, és zsírral kikent hőálló tálba fektetjük, és 150 fokos sütőben átmelegítjük. A maradék tejfölt kikeverjük egy kis pörköltszafttal, és bevonjuk vele a palacsintákat.
2,5 dl vízhez 50 dkg cukor kell, a cukrot a vízben felforraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd lehűtjük. Eközben – legalább fél óráig- a pálcikát beáztatjuk: mi egyszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük, hűtőbe tesszük 2-3 órára.Utána olajos kézzel adagonként kisütjük forró olajban.a nyers tésztát hűtőben több napig tárolhatjuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymáról leszedjük a héját és felaprítjuk (lehet robotgéppel vagy turmixszal is). A citromot alaposan megmossuk, héjával együtt aprítjuk és robotgéppel vagy mixer segítségéve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukrot olvasszuk, mikor kristálymentesre olvadt beleleverjük a diót. Két olajozott zsírpapír között kinyújtjuk, olajozott késsel felvágjuk.
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Közepes