menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros bukta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
3 dl tej
6 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
1 tojás
csipet só
Töltelék
25 dkg lekvár
Tetejére
1 tojás

Elkészítés:


Langyosíts tejet, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd keverd hozzá az élesztőt. Hagyd felfutni 10-15 perc alatt. Ha szépen megemelkedik, tedd az átszitált liszthez, keverd hozzá a sót, a maradék cukrot és a tojást. Az olvasztott vajat csak a végén csorgasd hozzá. Dagassz lágy, hólyagos tésztát. Rakd egy tálba, takard le, és meleg helyen keleszd meg körülbelül egy óra alatt.
Ha a tészta a duplájára emelkedik, borítsd lisztezett felületre, és nyújtsd ujjnyi vastagra. Vágj körülbelül 8x8 centis négyzeteket, és mindegyikre tégy lekvárt. Ne sajnáld, de arra vigyázz, hogy ne folyjon majd ki sütés közben. Tekerd fel egyesével a buktákat. Egy tepsit kenj ki vajjal, ebbe sorakoztasd a tekercseket. Nyugodtan közel rakhatod a buktákat egymáshoz, nem baj, ha összesülnek. Takard le ruhával, és keleszd még 30 percig. Ezalatt ismét szépen megemelkednek.
A megkelt tekercseket kend meg felvert tojással. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 25 percig. Ha a teteje szép piros, kiveheted a sütőből. Hagyd kihűlni. Ha szükséges, hidegen tépkedd szét.

Lekváros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kalács
Kalács

. A vízbe beletesszük a nádcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a xilittel, sóval, majd a tojással, kókuszzsírral, joghurttal is. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Mikuláskenyér
Mikuláskenyér

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A vége felé hozzáadom a cukor kb. 1/3-át. A sütőt bekapcsolom 200 fokra. A vörös áfonyát picit feldarabolom. A tojások sár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd sáfrányos Luca kalács
Svéd sáfrányos Luca kalács

Egy kalácstésztáról van szó, annyiban más csak, hogy nincs felfuttatva az élesztő a tejben, hanem a száraz összetevőkkel keverjük össze. Először a tejet a vajjal felmelegítettem, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos csiga
Pudingos csiga

Először a tölteléket készítjük el. A pudingot a tejjel, a cukorral felfőzzük, majd félretesszük, hogy jól kihűljön. A tésztának az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk