70 dkg finom liszt
30 dkg zsír
10 dkg margarin
1 evőkanál tejfől(Ha nem áll össze a tészta)
20 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
Kb:350-400 g házi sárgabarack lekvár
A hozzávalókat egy tálba rakom,jól összedolgozom,gyorsan de alaposan.
Hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Nyújtom,szagatom 180 fokon sütöm.Megvárom míg kihűlnek,lekvárral megtöltöm porcukorral szórom.
1.) A lisztet a margarinnal, sóval, szódabikarbónával elmorzsoljuk. 2.) Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a tejfölt és összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a tölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzá keverjük a tojások sárgáját, majd beletesszük a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a csipetnyi sót és rugalmas tésztát gyúrun...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA rizst megmossuk, majd egy mély jénaiban 10 percre a tejbe áztatjuk. Belekeverjük a lágy vajat és a vaníliás cukrot (sima cukor is jó, ha vaníliás nincs), és fedő nélkül 600 W-on...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mákot az eritrittel és a reszelt almával összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és egyenként a tojásokat is. A tésztát egy szilikonos vagy kibérelt tepsibe simítjuk és a tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű