½ kg darált hús (használhatsz egyfélét is, vagy keverheted. A lényeg, hogy minél pépesebb legyen a darálék)
2 tojásfehérje
2 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. liszt
só, bors
A pépesre darált húst mindenképp hidegen használd! Keverd hozzá a többi alapanyagot.
Pihentesd hűtőben 1 órát.
Vágj egy nagyobb darab folpack-ot, és halmozd a közepére a masszát.
Tekerd fel jó szorosan, és közben igyekezz kiszorítani belőle minél több levegőt!
A két végét tekerd ellenkező irányba, evvel a mozdulattal tovább tömörödik a masszád. Használj még egy réteg csomagolást!
Tedd vissza a hűtőbe 30 percre.
Melegíts vizet egy fazékban.
Mielőtt belemerítenéd a meleg vízbe, hengergesd át párszor a rudat.
Szúrj bele egy-két lyukat rajzszöggel, hogy a gőz távozhasson.
Főzd fedő alatt kb. 40 percet. Ügyelj rá, hogy ne lobogjon a víz!
Ha kihűlt, ne bontsd ki azonnal, ismét tedd hűtőbe 1 órára!
Konyhai robotgéppel vagy késsel pépesre aprítjuk a húst (persze lehet darálni is, de legalább 3-szor). A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A húst a hagymával, a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA múlt héten nagyjából sikerült tartani magunkat az eltervezettekhez. Egyik vacsoránál változott csak a menü, akkor este szalonnát sütöttünk, így a vacsora jó kis zsíros kenyér, sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet elkeverjük a kukoricadarával, majd hozzáöntjük a tejet és azzal is alaposan elvegyítjük. A keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a kukoricadara megpuhuljon. Egy óra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű