TÉSZTA HOZZÁVALÓI 7 evőkanál liszt 8 tojás 5 evőkanál porcukor 2 evőkanál kakaópor 1 csomag sütőpor
KRÉM HOZZÁVALÓI 3 dl tej 2 dl habtejszín 4 evőkanál cukor 1 csomag tejszínes pudingpor 1/2 csomag kókuszreszelék
A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a porcukorral. A fehérjét verd kemény habbá. A lisztet vegyítsd a kakaóval, a sütőporral, és szitáld a cukros tojássárgába. Jól dolgozd össze, majd a habot óvatosan forgasd a masszába. Öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 20 perc alatt.
A krémhez öntsd a tejbe a pudingport, dolgozd csomómentesre, add hozzá a cukrot, és főzz belőle sűrű krémet. A tejszínt verd kemény habbá, dolgozd hozzá a már teljesen kihűlt pudingot. Végül fakanállal keverd bele a kókuszreszeléket.
A tésztát vízszintesen vágd ketté, töltsd meg a krémmel, a tetejére szórj kókuszt. Tedd legalább két órára a hűtőbe. Tálalás előtt tetszés szerint vágd fel.
A sütőt előmelegítjük. Előkészítünk két nagy tepsit, aminek megfordítva az alját beterítjük sütőpapírral, vagy egy kicsit meglisztezzük. Ezeken fogjuk megsütni a lapokat. A tészt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz almák magházát kiszedjük, húsát villával megszúrkáljuk. Kivajazott tűzálló edénybe tesszük őket, majd mindegyikbe teszünk egy kockacukrot, és megtöltjük a dió, mazsola, lekvár é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrokat, a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 9 tojás sárgáját, a lisztet, a tejet végül a habbá vert tojások fehérjét. Forró sütőben 10 percig magas hőfokon sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű