menu

Családireceptkönyv.hu

Édes-savanyú mártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg cukkíni vagy 2 kg cukkíni és 1kg sárgarépa
5 db húsos kaliforniai vagy kápia paprika
1 kg vöröshagyma
0,5 liter 10% ecet
0,5 liter víz
1 kg cukor
1 evőkanál bors,
2 evk.
curry,
3 evk. édes fűszerpaprika,
3 evk. mustár,
4 evk. étkezési keményítő
A cukkinit és a sárgarépát este apró kockákra vágom és 2 evőkanál sóval összekeverem.
Másnap leöntöm róla a levet amit eresztett.
A sárgarépát külön 3/4
-
ig megfőzöd,mert nem fog megpuhulni a többi zöldséggel
együtt. Ez tapasztalat!
Apró kockákra vágod a hagymát és a paprikát és a
cukkínivel meg a sárgarépával főzöd fél órát az
ecet,víz,cukor levében. Hozzáadod a mustárt is.
Az étkezési
keményítőbe belekevered a curryt és amikor már minden puha hozzáöntöd,10 percet főzöd és kész!
Üvegekbe rakod és mehet az automatába!
Márta Duzmathné Bóna receptje
Gépbe 90 fok 30 percre
Teljesen így csináltam, csak Kochen 40 percre
raktam az automatába.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kochen 40 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Áfonyadzsem
Áfonyadzsem

Az áfonyadzsemet felforrósíitjuk a vörösbor felével, hozzá- adjuk a maradék vörösborban elkevert étkezési keményí- tőt, a chilit, és 1 percig forraljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tormakrém
Tormakrém

Tormát reszeld le egy tálba, add hozzá az ecetet, a sót, és öntsd hozzá a levesalapot is, ez utóbbit apránként, ha már túl híg lenne, akkor ne adj hozzá többet. Ezzel tulajdonképp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Édes-savanyú mártás
Édes-savanyú mártás

A cukkinit és a sárgarépát este apró kockákra vágom és 2 evőkanál sóval összekeverem. Másnap leöntöm róla a levet amit eresztett. A sárgarépát külön 3/4 - ig megfőzöd,mert nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pizzaszósz házilag
Pizzaszósz házilag

A paradicsomokat passzírozón átnyomjuk, így megszabadulunk a magoktól és a héjtól. A hagymákat és a fokhagymákat zöldségaprítón pépesítjük (vagy éles késsel felaprítjuk), majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk