menu

Családireceptkönyv.hu

Kombe


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 60 dkg liszt (ez nekem 70 dkg lett, mert túl ragadós volt a tészta), 100 ml víz, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 350 ml tej, 1 kávéskanál só

A kenéshez:

10 dkg vaj, 5 evőkanál olaj,

A töltelék: Amit én tettem bele:

330 g tejföl, 1 kisebb fej lilahagyma, 5 dkg kolozsvári szalonna, 5 dkg házi kolbász, 10 dkg gépsonka, ( A 20 dkg felvágott mindenképpen kell bele, az már mindegy milyen arányban vagy mi kerül bele.)

Tetejére kenéshez:

1 db tojás

1 marék magkeverék

Elkészítés:


Langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut.
Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a tejet, majd az egészet jól összegyúrjuk. Nekem felvett még 10 dkg lisztet a tészta (így én 70 dkg lisztet használtam hozzá), így is elég lágy tészta maradt.
A vajat megolvasszuk, hozzáadjuk az olajat összekeverjük és félretesszük.

A töltelék hozzávalóit mind apróra vágjuk
és összekeverjük a tejföllel.

A tésztát 3 részre osztjuk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első lapot, én 40*47 cm méretűre nyújtottam.

Megkenjük a vaj-olaj keverék felével.

Kinyújtjuk a második lapot is, próbáljuk ugyanakkorára, mint az elsőt és a vajas lapra fektetjük.

Erre tesszük az összes tölteléket, szépen elkenjük rajta.

Majd betakarjuk a 3. kinyújtott lappal,

amit megkenünk a maradék vaj-olaj keverékkel.

Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik felét behajtjuk a közepéig,
majd a másik oldalát is behajtjuk a közepéig,
ami után fentről is behajtjuk szintén a közepéig
és alulról is behajtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy hogy alulra kerüljön a hajtott rész.

Én 35*25 cm-es tepsibe tettem, amit elsőre kissé nagynak gondoltam, de mire megsült pont tökéletes méretű volt neki.

(Mivel igen lágy a tészta és tele van töltelékkel én egyszerűen rátettem a tepsim, és a deszkával együtt megfordítottam, így simán a tepsi közepén landolt.)

Egy éles késsel bevágjuk, lehet pizza vágó is, de ne vágjuk át. Sok helyen így van vágva, de láttam török oldalon ahol kockákra vágták.

1 órára meleg helyre tesszük kelni.

Ha megkelt megkenjük a felvert tojással,
és megszórjuk magkeverékkel, vagy csak simán szezámmaggal, lenmaggal, napraforgóval. (ki mivel szereti)

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ha gyorsan pirulna a teteje vagy tegyünk, rá egy alufóliát vagy csak tekerjük kicsit lejjebb a sütőnkeTt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
UPDATE MILÁNÓI
UPDATE MILÁNÓI

Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát, rádobjuk a darált húst és fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a ketchupot és ízesítjük a fűszerekkel. Té...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Pizza lađice
Pizza lađice

Za tijesto sam stavila 700g brašna, 8g kvasca pomiješala sa toplom vodom i žlicom šećera, zatim dodala u brašno 2 žlice ulja, 1 i pol žlicu soli, i zamijesila više na mekano. Pod...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kefíres lángos
Kefíres lángos

A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anikó
Gyömbérszörp
Gyömbérszörp

A gyömbért tisztítsd meg, és szeleteld fel kis darabokra, esetleg le is reszelheted. Öntsd fel vízzel, add hozzá a cukrot, és kezdd melegíteni. Közben nyomd hozzá a citrom levét. A...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk