•2 nagyobb gyömbér
•80 dkg cukor
•1,5 l víz
•1 citrom
A gyömbért tisztítsd meg, és szeleteld fel kis darabokra, esetleg le is reszelheted. Öntsd fel vízzel, add hozzá a cukrot, és kezdd melegíteni. Közben nyomd hozzá a citrom levét. Addig forrald, amíg a cukor el nem olvad, majd takard le, és hagyd állni 30 percig. Ha csípősebben, intenzívebben szereted, akár egy órán át is a szirupban maradhatnak a gyömbérdarabok.
Közben az üvegeket alaposan mosd ki mosószeres vízzel, majd szűrd bele a szörpöt. Ha hosszabb ideig akarod megőrizni, akkor forrald fel ismét, és forrón rakd a felmelegített üvegekbe. Késhegynyi tartósítószert is dobhatsz rá. Tedd szárazdunsztba, és várd meg, míg kihűl.
Rakjuk az üvegbe a szeletelt citromot és a gyömbért, öntsük fel a mézzel. Rakjuk hűtőbe. Néhány nap múlva összeérik és fogyasztható. A teához 1 kávéskanállal adjunk egy csésze ih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsok héját egy kisebb lábasba reszeljük, belefacsarjuk a levüket, hozzáadjuk a cukrot és a vajat és az egészet gőz fölött addig kevergetjük, míg a cukor és a vaj teljesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsírjára sütöm, a kockára vágott kolozsvári szalonnát, a vöröshagymát Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát, megsózom, és fedő alatt félig megfőzöm....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes-Hagymahéját összevagdossuk egy tálba -fehér papírszeleteket is apróra vagdossuk -összekeverjük a hagyma héjával -tojásokat megnedvesítjük és ebbe a keverékbe forgatjuk ,haris...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű