menu

Családireceptkönyv.hu

Mindent bele Lecsó


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


----2-3 vöröshagyma
-- 1 ek sertészsír ,lehet olaj is
-- 2 -3 közepes krumpli ( burgonya )
-- 10 dkg csípős kolbász
-- 10 dkg kolozsvári szalonna
-- 4- 5 db. lecsópaprika
-- 4 -5 db . paradicsom
-- sűrített paradicsom ízlés szerint
- -5 dkg tarhonya vagy reszelt tészta
----só ,bors ízlés szerint ( aki szereti tehet bele még gombát, rizst )

Elkészítés:


Zsírjára sütöm, a kockára vágott kolozsvári szalonnát, a vöröshagymát
Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát, megsózom, és fedő alatt félig megfőzöm.
Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, , beleteszem a karikára vágott kolbászt, beleszórom a tarhonyát + a sűrített paradicsomot ,főzzük vagy 10 percig majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit ha szükséges kevés vizet öntünk alá
-.tetszés szerint ízesítjük sózzuk borsozzuk ... fedő alatt még kb. 15 percig főzöm, majd tálalom

Mindent bele Lecsó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos snidlinges fűszervaj
Citromos snidlinges fűszervaj

4 evőkanál vajat 2 evőkanál apróra vágott snidlinggel, 1 teáskanál reszelt citromhéjjal és durvára őrölt borssal valamint sóval összekeverünk, majd lehűtjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Portobelló gombás fehér pizza
Portobelló gombás fehér pizza

1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a munkalapra halmozzuk, beleszórjuk a sót, a közepébe lyukat fúrunk, és ide öntjük az élesztős elegyet, a maradék vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger ♥ húspogácsa formázása
Hamburger ♥ húspogácsa formázása

A darált húst összedolgozzuk az ízesítőkkel, alaposan átgyúrjuk. 1 kg húsból nagyjából 15 darab húspogácsa lesz, a húst elosztjuk ennyi részre. Ecsettel vékonyan beolajozzuk a ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bazsalikomos-tejszínes csirkemell
Bazsalikomos-tejszínes csirkemell

A húst megmossuk, lapjában vékony szeletekre vágjuk és kevés vajon minden oldalukat pirosra sütjük. Mindet tűzálló edénybe tesszük, leöntjük a tejszínnel, rászórjuk az aprított fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk