menu

Családireceptkönyv.hu

Mennyei csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
 3 kg fejes káposzta
 3 kg paprika (lehet erős is)
 1 kg vöröshagyma
 1 kg uborka
 70 dkg kristálycukor
 14 dkg só
 6 dl 10 %-os ecet
 egy csapott evőkanál borkén (mezőgazdasági, borászati üzletben kapható)
Elkészítés:
A szép, egészséges, és hibátlan hozzávalókat vékonyan összevágjuk (legjobb ehhez
a V-gyalu, de más módszer is jó), és egy nagy edénybe rakjuk. Hozzáadjuk a sót, az
ecetet, a cukrot, a borként, tehát az összes hozzávalót. Jól elkeverjük, és állni
hagyjuk 24-30 órát. Időnként megkeverjük. Ha letelt az idő, üvegekbe rakjuk, a saját
levével együtt. Ügyeljünk, hogy minden üvegbe jusson lé. Lezárjuk, és máris mehet a
kamrába. Évekig eláll felbontva a hűtőben, és N A G Y O N finom! Mindenkinek
ajánlom.
Megjegyzés:
Én általában 3-4 adagot szoktam elrakni, erőset is, meg édeset is, de soha nem elég,
nagyon fogy, mert finom!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Eperlekvár plusz
Eperlekvár plusz

Az eperlekvár különleges fűszerekkel még finomabb lesz. Ha a hamarosan illatozó bodzavirággal szeretnénk egybefőzni, akkor egy fazéknyi eperhez adjunk 5-8 virágtányérnyi bodzát. Am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Márti
Kechup
Kechup

az egészet összefőzni, majd átpaszírozni, és még egyszer felfőzni. Üvegekbe tenni szárazdunsztba.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magos Paradicsom Télire
Magos Paradicsom Télire

Aki nem akar passzírozással bajlódni és nem zavarja a paradicsom apró magja, készíthet gyors paradicsomlét is. - A paradicsomokat megmossuk, és feldaraboljuk - Húsdarálón ledarál...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Citromos őszibarackbefőtt -OK
Citromos őszibarackbefőtt -OK

1. A cukorból 1 liter vízzel szirupot főzünk. 2. A citromsavat belekeverjük és hűlni hagyjuk. 3. A citromot vékonyan meghámozzuk, az őszibarackokat elfelezzük, kimagozzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk