menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgadinnye lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5kg sárgadinnye /pucolatlanul mérve/
2 kg őszibarack
2,5 kg cukor
4 db citrom
3 db zöldcitrom
1 vaniliarúd
A gyümölcsöket meghámozzuk, feldaraboljuk, mehet rá a cukor.
A sima citrom levét rányomjuk, a zöld citromot rákarikázzuk. A vaniliarudat kettévágjuk, rákaparjuk a magját és mellédobjuk a szárat. Kicsit átnyomkodom kézzel, majd lassú tüzön lekvárrá főzzöm /néha rá lehet segíteni botturmix-al. Mehet üvegekbe, fejreállít és kész

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborka két végét levágjuk és félig behasítjuk. Az üveg aljára kaprot teszünk, majd babérlevelet, cukrot és sót, fokhagymát. Az uborkát szorosan beleteszem, majd felöntöm vízze...

Elkészítési idő: 3 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kompótok tartósítása -Dubsztolás
Kompótok tartósítása -Dubsztolás

Őszibarack befőtt készítés: hogyan tartósítsuk? Az őszibarack befőtt tartósításának számos útja van, ezek közül a legismertebb a száraz és a nedves dunsztolás, ám ma már az ősziba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Amaréna meggy készítése
Tünde Kedvelnék
Amaréna meggy készítése

A hozzávalókat nagyobb tálban összekeverjük, hűvös helyen állni hagyjuk. Gyakran átkeverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. Amikor ez megtörtént, zárható üvegekbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsom klf. aszalása+ felhasználása
Paradicsom klf. aszalása+ felhasználása

Lehet koktél, Lucullus vagy törpe paradicsomot is aszalni, gyakorlatilag minden fajta alkalmas. A paradicsomokat félbevágjuk, kicsumázzuk, majd besózzuk. Ízlés dolga: a paradicsomo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk