0,5 kg lapocka - csíkokra vágva
2 fej vöröshagyma
2-3 g fokhagyma vagy 2 tk fokhagyma krém
2 tk oregno1 kápia paprika
4 ek sűrített paradicsom
0.3 kg vörös bab előfőzve (vagy 2 db vörösbab konzerv)
1 bögre kukorica
1 bögre fehérbor (én kihagytam)
2 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
( én 0.5 kg mexikói keveréket tettem bele a zöldségek helyett)
1 tk csilli paprikasó, bors
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózom, borsozom és puhulásig párolom, közben beleteszem a zöldségeket is.
A közben elfőtt levét pótolom (lehet borral is)Ha a hús megpuhult, hozzáadom a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a kukoricát, és a babot.
Megszórom a chilivel, elkeverem és az egészet összeforralom.
Elkészítjük a pácot, mindent összekeverünk, és a húsokat beletesszük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára. Ezután a sütőbe tesszük és letakarva megsütjük. Ha kell, a tetejét pirosra sütjük. B...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a húst....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat és a gombát megtisztítom, majd aprítom. Én szeretek apró csiperkét használni, ezeket félbe-négybe vágom, de aki hozzájut erdei gombákhoz, azt is használhat bele. A sert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst hosszúkás, ceruzavastagságú csíkokra vágjuk. 2. A füstölt szalonnát vékony metéltre, a vöröshagymát finomra vágjuk. 3. A sertészsírt felhevítjük, beletesszük az ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz