Tészta
130 g liszt
70 g cukor
40 g vaj
1 tojás
Karamellréteg:
200 g cukor
1,5 dl habtejszín
50 g vaj
250 g sós mogyoró
Csokiréteg:
200 g csokoládé
A lisztet a cukorral keverjük össze, és morzsoljuk bele a vajat, majd a tojással dolgozzuk össze.
A sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsuk bele.
Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 15 percig.
A karamellhez a cukrot kezdjük el karamellizálni, majd adjuk hozzá a felforralt habtejszínt. A megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne.
Majd adjuk hozzá a vajat.
Kapcsoljuk le alatta a tüzet, és kavarjuk hozzá a mogyorót.
Öntsük a kihűlt tészta tetejére.
Ha kihűlt, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval vonjuk be a karamellréteg tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 165°C
Egyszerűen összedobható édes keksz, melyben az áfonya íze tökéletesen harmonizál a frissen tört borókabogyóval és szegfűszeggel. Mennyei párosítás ez a két fűszer, nem érdemes k...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk. 15 percre tegyük a hűtőbe, d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hájat és a 10 dkg lisztet alaposan elkevertem. A tésztához a többi lisztet,a tojást, a sót, a cukrot, az ecetet, a tejfölt egy nagyobb tálba készítettem. A vizet kis adagokban ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű