30 dkg lencse
10 dkg füstölt szalonna, vagy egy darab bőrke
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db szárított erős paprika
1 kanál liszt
1 leveskocka
1 db babérlevél
só
bors
kakukkfű
A szalonna zsírját kiolvasztom, ráteszem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Kicsit pirítom, majd ráteszem a szintén felaprított erős paprikát. Ezzel is kevergetem kicsit.
Megszórom liszttel, és amint átkevertem felengedem vízzel. Mehet bele a beáztatott lencse, 1 csipet kakukkfű, só, bors, babérlevél, leveskocka.
Akinek nem elég erős, tehet bele 1 hegyes erős paprikát, vagy erős pistát
A szalonnát lepirítom, megfuttatjuk a lisztet. Felöntjük paradicsomlével, paradicsomsűrítménnyel és annyi vízzel, hogy a fazék 3/4-ig legyen. Hozzáadjuk a fűszereket, kis füstölt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA finomra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott őzhúst, megpirítjuk, majd húslevessel felengedjük (ezt készíthetjük kockából is). Ami...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű3 csirkemellet felvágunk hosszúkés csíkokra. Lábosba 1-2 evőkanál olajat teszünk, majd rádobjuk a csirkehúst és hirtelen megpirítjuk. 3 sárgarépát, 2 zöldséget felkarikázunk, és ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű