menu

Családireceptkönyv.hu

Csípős lencseleves


Írta:

Elk. idő: 3/4 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg lencse
10 dkg füstölt szalonna, vagy egy darab bőrke
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db szárított erős paprika
1 kanál liszt
1 leveskocka
1 db babérlevél

bors
kakukkfű

Elkészítés:


A szalonna zsírját kiolvasztom, ráteszem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Kicsit pirítom, majd ráteszem a szintén felaprított erős paprikát. Ezzel is kevergetem kicsit.
Megszórom liszttel, és amint átkevertem felengedem vízzel. Mehet bele a beáztatott lencse, 1 csipet kakukkfű, só, bors, babérlevél, leveskocka.

Trükkök, tippek, praktikák:


Akinek nem elég erős, tehet bele 1 hegyes erős paprikát, vagy erős pistát

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos paradicsomleves
Sajtos paradicsomleves

A szalonnát lepirítom, megfuttatjuk a lisztet. Felöntjük paradicsomlével, paradicsomsűrítménnyel és annyi vízzel, hogy a fazék 3/4-ig legyen. Hozzáadjuk a fűszereket, kis füstölt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Borókás őzragu leves gesztenyével és gnocchi-val
Borókás őzragu leves gesztenyével és gnocchi-val

A finomra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott őzhúst, megpirítjuk, majd húslevessel felengedjük (ezt készíthetjük kockából is). Ami...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

3 csirkemellet felvágunk hosszúkés csíkokra. Lábosba 1-2 evőkanál olajat teszünk, majd rádobjuk a csirkehúst és hirtelen megpirítjuk. 3 sárgarépát, 2 zöldséget felkarikázunk, és ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves
Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk