1/2 kg liszt
1 cs szárított élesztő
1 eka só
1 eka cukor
3 dl meleg víz
1 1/2- 2 dl tej
A hozzávalókból nokedli szerű tésztát keverek,és letakarva másfél órára félreteszem.
Mielőtt lejár az idő (negyed órával hamarabb) bekapcsolom a sütőt 230 fokra,és beteszem a sütőpapírral bélelt jénait a tetejével együtt.
Ha letelt a másfél óra, lisztezett deszkára öntöm a tésztát, megszórom kis liszttel,és a szélet felhajtom.
Lefelé borítva teszem az időközben felforrósodott jénaiba.Vízzel megkenem a kenyeret, 2 helyen bevagdosom. Mehet rá a tető,és 30 perc alatt megsül.
Lehet rá szórni magokat,én nem szeretem úgy.
Ha nem elég piros a teteje,fedő nélkül még pirítható.
Rácson kell hűteni. Én meg szoktam spriccelni vízzel, ha kész, akkor nem lesz kemény a héja.
Zárd le a gép fedelét és állítsd be az alap programot.
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűA kész leveles tésztát csak le tekerem, fel vágom másfél cm-s csíkokra és feltekerem a roló formákra. Egy tojás sárgával le kenem és 200 fokon 12 perc alatt aranysárgára sütöm....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt, egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, cukrot, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű