Másodszor készítettem el ezt a csirkemell sonkát, a múltkor fokhagyma volt benne, most azt kihagytam és friss snidling valamint kaliforniai paprika, meghámozva mert a babáinknak készült elsősorban. Szaszko Reya receptje alapján. 40 dk csmellet húsdarálón ledaráltam, 20 dk-t pedig apró kockára vágtam, összekevertem 10 dk kis kockákra vágott trappista sajttal, 2 púpos ek apró kockára vágott kaliforniai paprikával, valamennyi apróra vagdosott snidlinggel, 1-1 tk sóval és piros paprikával. Elvileg bors is kellet volna bele, de azt nem tettem, és le kellett volna kenni piros paprika és olaj keverékével, de ezt is elhagytam.Majd egy hengert kell belőle formázni, alufóliába betekerni, a végét mint a szaloncukrot feltekerni, és egy edénybe (én egy ovális jénaiba tettem pont ez a méret) 2 dl vizet öntve betettem a sonkát, lefedtem és 150 fokon párolódott 1 órahosszát. Nagyon finom. A sajt itt-ott egy picit kifolyt, a múltkor ügyesebb voltam
4 kg zsír , 1 kg lúg , 6,5 l víz. Üstben kell főzni,mert a főzés feléig habzik,fut. Mindent bele az üstbe,lúgot,vizet,zsírt,és lassan tüzelni alatta. Ha nagyon fut,kavarással kell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát nagyobb kockára vágjuk. A többi hozzávalóval és sóval együtt összeturmixoljuk, hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű