Eper zselé
10 gramm Horváth Rozi zselatint megduzzasztunk 1 dl hideg vízben.
10 dkg kristálycukrot karamellizálunk egy serpenyőben. Majd 500 gramm megmosott, felkockázott epret dobunk bele. Megvárjuk míg összefő kicsit. Csak annyira, hogy a cukor szépen elvegyüljön az eperrel és elolvadjon. Levesszük a tűzről és amikor már majdnem kihűlt, akkor a zselatint mikróban pár másodperc alatt felolvasztjuk. Forralni nem szabad!!! Csak épp elolvadjon. És belekeverjük az epres szószba.
Egy nagy tálban összekeverjük először a vizet az élesztővel, majd az olajjal, végül a sóval elkevert liszttel. Nem kell nagyon alaposan, elég fakanállal. Nedves ruhával lefedjük, e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk. A citromot alaposan megmossuk, héjából kétujjnyi csíkot levágunk, levét kinyomjuk, átszűrjük. 2. 8 dl vizet felforralunk a cu...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett,, felolvasszuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes óvat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: liszt, margarin, tojássárgája, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citromhéj, tejföl, majd pihentetjük egy órát. A tészta pihentetése...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű