menu

Családireceptkönyv.hu

Marlenka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Akkor jöjjön a recept....
1.,
A sütést megelőző nap:
3 tubus (3x170g) sűrített tejet egy befőttes üvegbe nyomtam. Csavarkupakkal lezárva, egy fazékba állítottam, alá ruhát tettem. Vízzel felengedve (az üveg válláig érjen), gyöngyözve, 3 óra 10 percig főztem. Ezalatt szépen karmellizálódott. Másnapig hideg helyre tettem. Nagyon sűrű nem lett, de pudinggal tudtam javítani a krém állagán. (Később írom.)
2.,
Tészta:
Lábasba tettem 30dkg kr.cukrot, 3kisebb tojást, 12,5dkg zsírt és 3 púpos ek.mézet. Ezt folyamatos keverés mellett meglangyosítottam. (Nem kell forróra!!!!)
A tűzről levéve, ment hozzá 1 csapott ek.szódabikarbóna, rá 1tk.10%-os ecet. Pezsegni fog!
Eztán 70dkg liszttel, 3ek. Holland kakaóval és 1 púpozott ek.tejföllel puha tésztát gyúrtam. 5 cipóba osztva, addig pihentettem, míg megfőztem pudingot.
3.,
2cs.vaníliás pudingpor (2x40g), 40g étkezési keményítő és 7dl tej. 6dl tejet feltettem főni, a pudingport és az étk.keményítőt elkevertem az 1dl tejjel, majd összefőztem. Még forrón 26dkg VAJAT beledogoztam. (3 részletben daraboltam hozzá.) Fóliával letekarva, hidegre tettem.
4.,
A tésztacipókat 2 s.papír közt hajszálvékonyra nyújtottam. Nekem sikerült kb. 35x30cm-re.
180C°on 9perc alatt egyenként megsütöttem. (Még puha volt mikor kivettem.) Egymásra helyezve a kisült lapokat, közé papírt tettem. Így hült ki.
5.,
A pudingos-vajas krémet robogéppel fellazítottam, majd az előző nap elkészített karamellt belecsurgava kidolgoztam. Fantasztikus állagú és ízű krémet kaptam.
6.,
8dkg diót sütőben kissé megpirítottam, majd megőröltem.
7.,
Összeállítás:
A krémet 5 részre oszottam.
Minden lapot rummal locsoltam, 1 rész krémmel vékonyan megkentem, majd gyéren meghintettem az őrölt dióval.
A tetejét is u.így.
Végezetül saját készítésű csokival megcirkáltam.
2ek.víz, 1 ek.kr.cukor. Ezt takarék lángon felfőztem. 1 ek.Holland kakaóval tovább főztem. (1perc és kavargatni!)
A tűzrő levéve 1dkg vajat dobtam bele. Picit hült, majd zacsiba téve, annak sarkát lecsípve, megcirkáltam vele a süti tetejét.
Másnap szépen szeletelhető.
Hú....de hosszú volt ezt leírni!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Néró teasütemény
Néró teasütemény

Egy nagy tálba a vajat, a citromhéját, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és végül a lisztet. Egy összeállt, nem folyós, de ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TEJLEVES
TEJLEVES

A lisztet megpirítjuk, felöntjük a forrásban lévő tejjel. Beletesszük a tésztát, lassú tűznél forraljuk, majd ízesítjük a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a fahéjjal, a kristályc...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyleves - almával
Meggyleves - almával

A gyümölcsöket (ha befőttet használunk, akkor levével együtt) kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. Belerakjuk a citromot, sót, cukrot és a fűszereket. Ne főzzük túl a gyümölcsöket...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csírás-túrókrémes sonkatekercs
Csírás-túrókrémes sonkatekercs

Összekeverjük a túrókrém hozzávalóit. Belegöngyöljük a sonkába, és már kész is!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk