menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemell sós tésztában vöröslencse raguval


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg durva szemű tengeri só
10 dkg finom tengeri só
10 dkg liszt
1 db tojásfehérje
60 dkg csirkemell

frissen őrölt bors
néhány ág friss bazsalikom, petrezselyemzöld, oregánó, kakukkfű
4 ek olaj
1 db tojás
A vöröslencse-raguhoz:
40 dkg vörös lencse
1 l húsleves-alaplé
1 fej lila hagyma
0,5 olívaolaj
1 db kaliforniai paprika
1 db cukkini

bors
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


A sótésztához keverjük össze a kétféle sót és a lisztet, a fehérjét és 1 dl vizet. Gyúrjuk össze, majd takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe 1 órára. A megtisztított húst vágjuk 4 részre, majd sózzuk, borsozzuk és hintsük meg a kakukkfű lecsipkedett leveleivel. Süssük az előkészített húsdarabokat mindkét oldalukon 1-1 percig a felforrósított olajon.

2.
A sótésztát nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra, vágjuk 4 részre, rendezzük el rajta a megmaradt zöld fűszereket, tegyünk mindegyikre 1-1 db húst, majd hajtsuk rá a tésztát úgy, hogy az illesztés alulra kerüljön. Nyomjuk össze kissé, majd kenjük át a felvert tojással. Végül süssük 200 fokra előmelegített sütőben 25–30 percig.

3.
A lencsét főzzük puhára az alaplében, majd szűrjük le. Fonnyasszuk meg a finomra vágott lila hagymát a felforrósított olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott kaliforniai paprikát és cukkinit, és pirítsuk együtt néhány percig. Keverjük hozzá a lencsét, sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük bele a finomra vágott petrezselymet. Kínáljuk a ropogósra sült csirke mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


A csirke mellé, a sótészta alá tehetünk még egész fokhagymát, hagymát, gombát vagy akár az egész csirkeköret állhat vele sült kedvenc zöldségekből is.

Csirkemell sós tésztában vöröslencse raguval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Márton-napi ludaskása
Márton-napi ludaskása

A libát szétbontom. Kiszedem a belsőségeket, egyben levágom a combjait, a melle húsát leválasztom a csontról, a bőrét rombusz alakban beirdalom, majd a libáról lenyesegetem a vasta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Sajtos tejfölben sült csirke
Csirkemell - Sajtos tejfölben sült csirke

1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. 2. A tejfölt 3 evőkanál olajjal elkeverünk, majd egy sütőtepsi aljára kenjük, ráreszeljük a trappista sajt felét (tetszőleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Detty
Joghurtos csirke sajtos burgonyával.
Joghurtos csirke sajtos burgonyával.

A csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a jogh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi
Fenséges ízesítésū omlós csirkecombok
Fenséges ízesítésū omlós csirkecombok

A sütőt elõmelegítem 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot összekeverem. A húsokat beleforgatom a fűszeres keverékbe és kiolajozott tepsibe teszem. Összekeverem a mézet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk