12 csirkeszárny
5 evőkanál ketchup
4 evőkanál méz
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál magos mustár
1 teáskanál szárított chili
só
bors
Elkészítés: 15 perc, pácolás: 1 éjszaka, sütés: 50 perc
A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg. Ha szükséges, egy kés segítségével kapargasd le róluk a maradék szőrt vagy a tollat, a szárnyvégeket távolítsd el, sózd meg a húst. A páchoz egy zárható edényben keverd össze a mustárt, a ketchupot, a szójaszószt, add hozzá a chilit, a borsot, nyomd hozzá a fokhagymát. Jól forgasd meg a szószban a szárnyakat, zárd le, és legalább egy éjszakán keresztül hagyd a pácban.
Másnap a fűszeres húst rendezd vajjal kikent tepsibe. Fóliázd le, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Ellenőrizd többször, nehogy megégjen. A csirke körülbelül 40 perc alatt megpuhul. Akkor vedd le róla a fóliát, és süsd jó ropogósra még további tíz perc alatt.
Ezzel a recepttel újjáértelmezed a csirkeszárny fogalmát. Hihetetlenül egyszerű, szinte semmi munka nincs vele, és fantasztikusan finom. Rizzsel, salátával, szósszal még vonzóbb.
Elsőként elkészítjük a pácot. Egy kis edényben összekeverjük a sót, borsot, chilit és citromlevet, majd 1-2 órára beleforgatjuk a megmosott csirkecombokat. Összekeverjük a száraz...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KönnyűA combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon. A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük. Ragu kész...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűHárom darab csirke felsőcomb bőrét leszedjük és egy serpenyőben kiolvasztjuk. A combokat egy evőkanál őrölt koriander maggal, egy mokkás kanál őrölt fahéjjal, három evőkanál nádcuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell előkészítéséhez Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellett felkockázzuk, és a massz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes