10 dkg fehér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1,5 kk só
fél kk őrölt koriander
fél kk őrölt római kömény
egy csipet őrölt chili
2 ek olaj
egy nagy csokor korianderzöld apróra vágva
langyos víz
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és a fűszereket. Hozzáadjuk a korianderzöldet és az olajat,
majd langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk.
Simára kidolgozzuk, majd lefedjük, és legalább negyed órán keresztül pihentetjük.
Ezután nagyobb diónyi golyókat gyúrunk, amiket egyesével kerekre nyújtunk.
Úgy kell összeállítanunk a paratát, hogy az réteges legyen, ezáltal nem lesz tömör, finomabb, lazább lesz.
A kinyújtott tésztát vékonyan megolajozzuk, majd csíkokra hajtogatjuk, mint egy legyezőt (lásd a videón).
Az összehajtogatott tésztacsíkot csigába tekerjük, és vékonyra kinyújtjuk.
Ha az összes paratha megvan, forró palacsintasütőben, nagyon kevés zsiradékon néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
Előkészítés: A zellert alaposan megmossuk, sós vízben-egészben megfőzzük. Elkészítés: A zellert meghámozzuk, karikákra vágjuk. Befűszerezzük, ételízesítővel, sóval,,borssal. Hagyj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat elkeverjük a zsemlemorzsa kivételével. Majd kis golyókat formázunk a masszából. (A süléskor kicsit megnőnek, ezért kell kicsire) Megforgatjuk zsemlemorzsában. Bő fo...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, majd megsózzuk. Ezután kb. 10 percig állni hagyjuk, majd az keletkezett levet alaposan kinyomkodjuk, és leöntjük. A cukkinim...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKarikázd vagy vágd hosszanti lapokra a cukkinit. Panírozd (zabliszt – tojás – zabpehely) és forró olívaolajban süsd ki. A végén csöpögtesd le. Én a tojásba teszem a sót, de sózhat...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes