főtt burgonya (én úgy 3-4 kg-ot szoktam megfőzni)
főtt tojás (ehhez a krumpihoz úgy 16-18 db kell)
finom kolbász felszeletelve
a szószhoz: szalonna felkockázva
hagyma felkockázva
pirospaprika por
3 db 850 g-os tejöl
só
amíg főnek a hozzávalók, fel lehet aprítani a szószhoz valókat és azt is megfőzni. Készítek egy pörköltalapot, amit aztán víz helyett a tejföllel engedek fel és úgy sózom meg, hogy túl sós legyen. Ha kész minden, elkezdem lerakni a krumplit, tojást és a kolbászt és a második sornál a szósz felét elkenem rajta. Folytatom a lerakást és a tetejére is teszek szószt. Sütőbe rakom és szép közepesre sütöm a tetejét úgy 175 fokon.
Szoktam közé hámozott paradicsomot szeletelni és paprikát is. Finom lesz tőle nagyon
Birkapörkölt készült nálunk, amit csak ajánlani tudok mindenkinek, aki szereti a birkából készült ételeket. Minimális faggyút mindenképpen hagyjatok, rajta hogy érezzétek e finom h...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: NehézA vajat robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk. A túrót finom szitán áttörjük, és hozzáadjuk a tojásokhoz, majd jól elkeverjük. Ezután k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk és felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje (a sűrített paradicsom ot előzőleg simára elkeverjük vízzel). Sózzuk, ízlé...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű