menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkini zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 200 g cukkini ('megpucol, lereszel, kinyomkod' fázisokkal)
• 1 tojás + 1 tojásfehérje
• 50 g aprószemű zabpehely
• 50 g szójaliszt (ezzel növeljük a fehérje tartalmát, de ha ez nincs kéznél, akkor simára darált zabliszttel is kiválthatod!)
• 50 g zsírszegény túró
• 1 csapott tk. szódabikarbóna
• só ízlés szerint
• A tetejére opcionálisan tehető: tökmag és napraforgó mag keverék

Elkészítés:


Fogj egy nagy edényt, keverd el benne először a liszt állagú dolgokat, majd a túrót, tojást és VÉGÜL a cukkinit. A sorrend fontos, én régen jól elbénáztam: a cukkini elsők között landolt az edényben, ami erőteljesen megnehezítette a további összetevők egyenletes belekavarását.
Fontos még, hogy a cukkinit kicsavargatva tedd bele, mert ha túl vizes lesz a tészta, akkor zsemle helyett egy szétfolyt tésztakupac lesz a végeredmény. Inkább ha túl száraz a dolog, akkor utólag adagolj hozzá egy pici cukkini-levet! Ha pedig mégis híg a massza, akkor némi zabbal mentsd a helyzetet!

Nedves mancsokkal formálj belőle kisebb zsemle méretű halmokat, tedd szilikonos sütőlapra. Paskold meg egy picit a tetejét, szórj rá magkeveréket, tedd előmelegített sütőbe, integess nekik, majd zárd rájuk a sütőajtót. 20 percig süsd 170 fokon. Ha a teteje szépen megpirult, zárd el a sütőt, hagyd benne még egy 5 percet, majd utána vedd ki!

Trükkök, tippek, praktikák:


A fenti mennyiségből 3 kisebb zsömi készült, így egy darabban lesz 174 kcal, 17 g fehérje, 15 g szénhidrát és 3 g zsír!

Cukkini zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Husvéti kigyórétes
Husvéti kigyórétes

Kb 1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alaprecept ♥ Briós tészta (Szilágyi Balázstól)
Alaprecept ♥ Briós tészta (Szilágyi Balázstól)

A briós tészta elkészítéséhez langyos tejre és szobahőmérsékletű, nem olvasztott de egészen puha vajra lesz szükséged. Ezeket készítsd elő első lépésben. Szitáld bele a lisztet eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bagel édesen, egyszerűen formázva (Max konyhája)
Bagel édesen, egyszerűen formázva (Max konyhája)

Keverjük össze az elő-tésztát a maradék tejjel, élesztővel, a cukorral, vajjal, a felvert tojásokkal és a sóval. Apránként adagoljuk a lisztet, és puha lágy tésztát dagasztunk, ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Török Kenyér
Török Kenyér

folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát. H...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk