Hozzávalók:
4 tojás
10 dkg erythritol, por alakú (ízlés szerint)
15 dkg kókuszolaj
5 dkg étcsokoládé (tej-, cukor- és szójamentes)
1 ek. citromlé
18 dkg darált dió
7 dkg nyílgyökérpor
1 tk. szódabikarbóna
3 db közepes körte
A bevonáshoz:
10 dkg étcsokoládé
3 dkg kakaópor
1 dl víz
6 dkg kókuszolaj
erythritol, ha szükséges
Az egész tojásokat az édesítővel verd magas fokozaton, míg habos nem lesz és elkezd kifehéredni, ez kb. 3-4 perc. A kókuszolajat és a csokit olvaszd fel, majd hűtsd vissza langyosra. A száraz hozzávalókat vegyítsd el. A tojáskrémhez keverd a citromlevet, a csokis kókuszolajat és a száraz hozzávalókat, forgasd össze az egészet, laza mozdulatokkal. A végén a hámozott, kockára vágott körtét is keverd bele. Egy kb 20x25 tepsit bélelj ki sütőpapírral (az enyém picit nagyobb volt), simítsd bele a masszát, 170 fokos előmelegített sütőben süsd kb 20 percig. ez sütőfüggő is, tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e a közepe. Óvatosan borítsd rácsra, húzd le róla a sütőpapírt, és hagyd kihűlni. A körte darabok sütés közben lesüllyednek az aljára, mert megfordítottam és úgy vontam be a mázzal, a tetején lesz a körte réteg, ami nagyon jól mutat. Ha kihűlt, akkor vágd fel kockákra, ne túl kicsikre és készítsd el a mázat. A kakaóport a vízzel keverd csomómentesre, add hozzá a kókuszolajat, alacsony hőfokon kevergetve sűrítsd bel, adj hozzá ízlés szerint édesítőt. A végén a csokit is tördeld bele, olvaszd fel. Ha nagyon sűrű lenne, akkor adhatsz hozzá még kevés vizet. Hűtsd ki, amikor már nem forró, de még elég folyékony, akkor egyenként vond a süti kockákat. Ne legyen túl sűrű, mert akkor nem lesz elég az összes kockára. Én egy tortaszedővel tartottam a kockákat a mázas tál felett és kanállal rácsurgattam a mázat, hogy mindenhol befedje. Ezután vártam, hogy kicsit lecsurojon a felesleg, majd rácsra tettem, a tetejét darabos dióval díszítettem. A végén tedd hűtőbe, ha az összes készen van, hogy a máz meg tudjon dermedni. Persze ez a máz nem lesz olyan kemény, mintha csak csokival lenne bevonva, ha kiveszed a hűtőből, akkor kicsit puhulni kezd, de nagyon finom. .
A hozzávalókat magasfalú, mikrózható edényben összekeverjük, és 6 percre 750 Wattra mikróba tesszük. Ha kész, bármivel tölthető. A darált diót összekeverem a cukorral és a tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánokat villával összetörjük, hozzáadjuk a darált kekszet, a porcukrot és a 2 evőkanál kókuszreszeléket. Összedolgozzuk és golyókat formálunk belőle, majd meghempergetjük a kók...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézFőoldal / Kelt tészták / Sajtos baconös pogácsa Sajtos baconös pogácsa Feltöltő: Kautz József Kategória: Kelt tészták 0 467 megtekintés FavoriteElmentem! ajax loader Print...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű