5g hajdinaliszt
30g rizsliszt
70g barna rizsliszt
1/2 kk. szódabikarbóna
1/2 kk. őrölt fahéj
20g olvasztott vaj/kókuszzsír
200 ml víz
1 tojás
75g cukornak megfelelő folyékony édesítőszer / 25-30 csepp sztevia szirup (sötétbarna)
1. Előbb keverjük össze külön keverőtálban a folyékony hozzávalókat: olvasztott vaj/kókuszzsír, víz, tojás, édesítő/sztevia.
2. Egy másik tálban keverjük össze a liszteket a szódabikarbónával és a fahéjjal.
3. A folyékony keveréket alaposan keverjük hozzá a szilárdakhoz, és már süthetjük is.
3db összesen kb. 94g szénhidrátot tartalmaz
A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrok, majd 4 lapot sütök (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-f...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a tojássárgákka...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, két felé vesszük és fél órára a hűtőbe tesszük. Amíg a tészta a hűtőben, addig elkészítjük a krémet. Ehhez a fél liter tejet a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 3-ba vágjuk, vékonyra kinyújtjuk és kisütjük. A tepsit nem kell kikenni semmivel. Amikor kisül még kicsit kézzel lenyomkodjuk , hogy laposabb legyen. 4 csoma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű