70 g tk búzaliszt, 30 g sima búzaliszt, 100 g juhtúró, 100 g vaj, 15 g sikér
A hozzávalókat összegyúrtam, majd vékonyra kinyújtottam, 2 ek olajjal, majd 2 ek tejföllel megkentem. Megszórtam 100 g reszelt trappista sajttal, 1 kis fej felaprított lilahagymával (22 g) és 2 szelet felkockázott sonkával. Feltekertem és háromszögekre vágtam. Tepsin megkentem 1 tojással, megszórtam szezámmaggal. 190 °C-on 15-20 percig sütöttem.
Elég kis mennyiség, 2-3 szoros adagot simán lehet készíteni.
A lisztet, a túrót, a margarint jól összegyúrjuk. Ízlés szerint sózzuk. Lisztezett deszkán kb. 0,5-1 cm-re nyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojással, és reszelt sajtal megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert megpucoltam, felkockáztam és megfőztem sós vízben. Fontos, hogy fedő nélkül főzzük, mert így veszít a zeller ízéből. Közben a sajtot aprítógépben „lereszeltem”. Mikor m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel, majd oszd 2 egyenlő részre. Mindegyik részt nyújtsd 2-3 mm vastag téglalappá, és kend meg vékonyan mustárral. A főtt virsliket vágd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag, halványbarna hab képződik). A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű