1 fej karfiol
2 tojás
3-4 evőkanál rizsliszt (amennyit felvesz)
3 evőkanál rizstejföl
1 teáskanál rozmaring
só, bors
zsír a kisütéshez
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és egy edénybe tesszük. Robotgéppel pépesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a rizstejfölt és jól összekeverjük. Kis pogácsákat formálunk belőle és forró zsírban mind a két oldalát megsütjük.
1, A napraforgómagot egy éjszakára beáztatjuk. 2, A beáztatott magról leszűrjük az áztatóvizét, majd a citromlével és ha szükséges kevés vízzel krémesre turmixoljuk. 3, Hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Felöntjük a par...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 2-3 adag 40 dkg basmati rizs 1 ek olívaolaj 10 dkg szeletelt mandula 10 dkg kesudió pisztácia 10 dkg vaj kardamom kurkuma római kömény 1 liter alap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiol rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A besamel készítés: Egy lábasban a vajat felolvasztjuk,rászórjuk a lisztet, kevergetjük, majd apránkén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű